Jo

Clara Comas Barenys (Barcelona, 1984). Vaig començar a escriure versos a la paret del balcó, entre les pàgines dels llibres d’altres autors i en llibretes. Molts d’aquests poemes els tinc aplegats a casa, en diversos reculls: A llapissades, Celobert, Som caduques, Nòmades d’anit, La dansa de les fulles, Cabo de gates.

Actualment, estic escrivint una història que es diu Tornar a la foguera, i he acabat un llibre de poemes Desparar la sorra i un conte La forma de les paraules, que m’agradaria veure publicats. També tinc poemes recollits a les antologies Tiempo (In)visible, d’Eduardo Barbero (Caravansari, 2016), Quàntiques (Quarck Edicions, 2008) i a les revistes Caravansari, Literant i Auna. He participat en diversos recitals i vaig ser guanyadora del concurs FemRimes FemGraff (abril 2016) i finalista del II Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, convocat pel Centre de Dinamització Lingüística de la Universitat de Barcelona.

Vaig estudiar Periodisme i, durant aquella època era redactora de les revistes Nova Ciutat Vella i NAT. Després, vaig estudiar Lingüística, una carrera preciosa, i vaig tenir la sort d’aconseguir la beca de l’Aula de Poesia de Barcelona i de treballar a l’empresa Faerfeit. Van ser cinc anys fantàstics dedicats a l’organització d’activitats poètiques. Després vaig entrar a treballar a TASCA, on vaig estar set anys creant i coordinant projectes socioculturals i educatius.

Actualment, la vida ha fet un gir i estic estudiant el curs d’Educació Viva del CAIEV i aprenent a acompanyar els infants mitjançant l’observació i la pràctica com a voluntària a les escoles de Ca l’Aulet (Sant Cebrià de Vallalta) i l’Espai Bambú (Valldoreix).

Vaig entrar en el món de l’educació viva a partir de vivenciar processos d’acompanyament creatiu de forma amorosa, respectuosa, des del no-judici i la connexió permanent amb la nostra essència i amb el propi gaudi. Ho vaig descobrir gràcies al projecte d’Escriptura Viva del Roger Coch, una experiència que m’ha canviat la vida i que m’ha fet veure que “una altra manera d’acompanyar és possible”. Per això, i perquè crec fermament en aquesta manera d’acompanyar tots els processos vitals (creatius, educatius, de creixement personal, etc.), he volgut encaminar els meus passos cap aquí.

Tenim entre mans la posada en marxa d’un nou projecte, que va en aquesta línia, i que es dirà Arrels Creatives. Més informació, ben aviat! 😉