Jo

Clara Comas Barenys (Barcelona, 1984). Vaig començar a escriure versos a la paret del balcó, entre les pàgines dels llibres d’altres autors i en llibretes. Molts d’aquests poemes els tinc aplegats a casa, en diversos reculls: A llapissades, Celobert, Som caduques, Nòmades d’anit, La dansa de les fulles, Cabo de gates i Desparar la sorra.

Actualment, estic escrivint una història que es diu Tornar a la foguera, i un conte La forma de les paraules. També tinc poemes recollits a les antologies Tiempo (In)visible, d’Eduardo Barbero (Caravansari, 2016), Quàntiques (Quarck Edicions, 2008) i a les revistes Caravansari, Literant i Auna. Vaig ser guanyadora del concurs FemRimes FemGraff (abril 2016) i finalista del II Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, convocat pel Centre de Dinamització Lingüística de la UB.

Vaig estudiar Periodisme, perquè volia escriure i estar a prop de la paraula, i el desencert d’haver fet el batxillerat científic no em permetia entrar a Filologia. Durant aquella època, però, vaig gaudir moltíssim fent de redactora a la revista Nova Ciutat Vella i a la revista NAT. També vaig treballar de locutora d’informatius a la ràdio (Flaixbac, Flaix FM i Sants Montjuïc Ràdio) i realitzant documentals a la productora Forward Pass.

Després, vaig poder-me deixar fascinar pels secrets del llenguatge i vaig estudiar Lingüística, una carrera preciosa. Llavors, vaig tenir la sort d’aconseguir la beca de l’Aula de Poesia de la Universitat Barcelona i de treballar a l’empresa d’activitats literàries Faerfeit. Van ser cinc anys fantàstics dedicats a l’organització d’activitats poètiques.

Els darrers set anys he treballat a TASCA, creant i coordinant projectes socioculturals i educatius. I ho he anat compaginant amb la realització de tallers d’escriptura creativa i poesia i amb la gestió de clubs de lectura (Casa Elizalde, Ateneu l’Harmonia, Centre Cívic El Lledoner, bar Bauma).

Actualment, la vida ha fet un gir i estic estudiant el curs d’Educació Viva del CAIEV i aprenent a acompanyar els infants mitjançant l’observació i la pràctica a l’escola de Ca l’Aulet (Sant Cebrià de Vallalta) i, anteriorment, també a l’Espai Bambú (Valldoreix).

Vaig entrar en el món de l’educació viva a partir de vivenciar processos d’acompanyament creatiu de forma amorosa, respectuosa, des del no-judici i la connexió permanent amb la nostra essència i amb el propi gaudi. Ho vaig descobrir gràcies al projecte d’Escriptura Viva del Roger Coch, una experiència que m’ha canviat la vida i que m’ha fet veure que “una altra manera d’acompanyar és possible”. Per això, i perquè crec fermament en aquesta manera d’acompanyar tots els processos vitals (creatius, educatius, de creixement personal, etc.), he volgut encaminar els meus passos cap aquí.

Acabem de posar en marxa un nou projecte, que va en aquesta línia, i es diu Arrels Creatives! 🙂

Llibres que m’acompanyen:

  • El camí de l’escriptor, de Julia Cameron
  • Despertar la conciencia a través del cuerpo, d’Aloka Martí i Joan Sala
  • Mucha gente pequeña, de Gustavo Duch
  • Què en fas, d’una idea?, de Koby Yamada i Mae Besom
  • La escritura terapéutica, de Silvia Adela Kohan
  • Componer canciones para dialogar con tu mundo, Pep Lladó
  • La maternidad y el encuentro con la propia sombra, Laura Gutman
  • El camí de l’artista, de Julia Cameron
  • Manual del bon passejant, de Raimon Juventeny
  • Bruixa de dol, de Maria-Mercè Marçal