Jo

Clara Comas Barenys (Barcelona, 1984). Vaig començar a escriure versos a la paret del balcó, entre les pàgines dels llibres d’altres autors i en llibretes. Molts d’aquests poemes els tinc aplegats a casa, en diversos reculls: A llapissades, Celobert, Som caduques, Nòmades d’anit, La dansa de les fulles, Cabo de gates i Desparar la sorra.

Actualment, estic escrivint una història que es diu Tornar a la foguera i un conte, La forma de les paraules. També tinc poemes recollits a les antologies Tiempo (In)visible, d’Eduardo Barbero (Caravansari, 2016), Quàntiques (Quarck Edicions, 2008) i a les revistes Caravansari, Literant i Auna. Vaig ser guanyadora del concurs FemRimes FemGraff (abril 2016) i finalista del II Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal, convocat pel Centre de Dinamització Lingüística de la UB.

Vaig estudiar Periodisme, perquè volia escriure i estar a prop de la paraula, i el desencert d’haver fet el batxillerat científic no em permetia entrar a Filologia. Durant aquella època, però, vaig gaudir moltíssim fent de redactora a la revista Nova Ciutat Vella i a la revista NAT. També vaig treballar de locutora d’informatius a la ràdio (Flaixbac, Flaix FM i Sants Montjuïc Ràdio) i realitzant documentals a la productora Forward Pass.

Després, vaig poder-me deixar fascinar pels secrets del llenguatge i vaig estudiar Lingüística, una carrera preciosa. Llavors, vaig tenir la sort d’aconseguir la beca de l’Aula de Poesia de la Universitat Barcelona i de treballar a l’empresa d’activitats literàries Faerfeit. Van ser cinc anys fantàstics dedicats a l’organització d’activitats poètiques.

Posteriorment, vaig treballar a TASCA, creant i coordinant projectes socioculturals i educatius. I ho vaig anar compaginant amb la realització de tallers d’escriptura creativa i poesia i amb la gestió de clubs de lectura (Casa Elizalde, Ateneu l’Harmonia, Centre Cívic El Lledoner, bar Bauma).

Al 2019 la vida va fer un gir i em vaig ficar de ple en el món de l’educació. He fet els cursos d’Educació Viva, el de Lectoescriptura i el d’Eduació Viva a la Natura (Escola Bosc) del CAIEV i he estat aprenent a acompanyar els infants mitjançant l’observació i la pràctica a l’escola de Ca l’Aulet (Sant Cebrià de Vallalta) i, anteriorment, també a l’Espai Bambú (Valldoreix).

Actualment, estic cursant el màster de professorat de secundària i treballo de professora de català per adults i infants, tant en l’àmbit particular com en diverses entitats del sector social. He treballat amb EICAscantic i amb Mescladís. També col·laboro com a assistent de conversa de català a l’EOI de la Vall d’Hebron.

Vaig entrar en el món de l’educació viva a partir de vivenciar processos d’acompanyament creatiu de forma amorosa, respectuosa, des del no-judici i la connexió permanent amb la nostra essència i amb el propi gaudi. Ho vaig descobrir gràcies al projecte d’Escriptura Viva, una experiència que m’ha canviat la vida i que m’ha fet veure que «una altra manera d’acompanyar i de crear és possible». Per això, i perquè crec fermament en aquesta manera d’acompanyar tots els processos vitals (creatius, educatius, de creixement personal, etc.), he volgut encaminar els meus passos cap aquí.

Hem posat en marxa un nou projecte amb el Roger Coch, que va en aquesta línia, i es diu Arrels Creatives! 🙂

Llibres que m’acompanyen:

  • Bruixa de dol, de Maria-Mercè Marçal
  • El camí de l’escriptor, de Julia Cameron
  • Què en fas, d’una idea?, de Koby Yamada i Mae Besom
  • Despertar la conciencia a través del cuerpo, d’Aloka Martí i Joan Sala
  • Mucha gente pequeña, de Gustavo Duch
  • La escritura terapéutica, de Silvia Adela Kohan
  • Componer canciones para dialogar con tu mundo, Pep Lladó
  • La maternidad y el encuentro con la propia sombra, Laura Gutman
  • El camí de l’artista, de Julia Cameron
  • Manual del bon passejant, de Raimon Juventeny